MEN Micro - professzionális ipari számítógépek -40Cels. és +85 Cels. fok közötti hõmérséklet tartományra.

MEN Micro számítógép termékek, Robusztus kivitelû computer kártyák és rendszerek nehéz körülményekhez. Ipari, mobil és jármû rendszerekhez, valamint ideális megoldás vizualizációs/infotainment és laboratóriumi alkalmazásokhoz is.

Kiváló minõségû, moduláris embedded számítógép, 3U magas CompactPCI és PCIExpress, VME, PC104 architektúra. Intel x86 és PowerPC (Freescale mikroprocesszor) architektúrák.

Single és MultiCore processzorkártyák, mérésadatgyûjtõ A/D, D/A és I/O modulok.

Linux, QNX6 Neutrino, VxWorks, WinNT, RTX, OS-9 teljes forráskód szintû multiplatform driver támogatással.

A MEN Micro ipari számítógépek jól tûrik a rázkódást, ütést, kültéri jellegû felhasználási, ill. szélsõséges hõmérsékleti körülményeket.

MEN-Logo_RGB_300dpi

ESMexpress modulok - Egy új szabvány: Rugged Computer-On-Modules (COMs)

Új termék !!!

ANSI-VITA 59, RSE (Rugged System-On-Module Express) Kompatibilis a COM Express-elIntel Atom és PowerPC processzoros, miniatûr kivitelû egykártyás ipari számítógépek.

Kiválóan alkalmas nehéz üzemeltetési feltételekhez és mission-critical rendszerkövetelményekhez

– Modern soros buszokkal rendelkezik, további illesztõk nem kellenek (no switched fabrics)
– Standard OS kompatibilitás: Windows, Linux, VxWorks, QNX Neutrino, Integrity
– Nehéz üzemeltetési feltételekhez illeszkedik (pl. ütés, rázkódás, extrém hõmérséklet)
– Magas megbízhatóság (biztonság, költség)
– A teljes számítógép gáztömör kivitelben is kapható
– Hosszú ideig lesz a piacon, több mint 15 évig folyamatosan kapható lesz
– -40°C to +85°C üzemi hõmérséklet !!!
– A teljes XM1 egykáryás számítógép fogyasztása mindössze max. 5…7 Watt !!!

15xm01-_hi
cb70c_rugged_com (1)
Board, 11.04.08, 16:05,  8C, 3560x4312 (1128+2320), 100%, Custom,  1/30 s, R38.7, G5.5, B27.6
15xm01-_hi_3

Néhány kép a MEN Micro számítógép termékekrõl:

Szabványossági megfelelõség

A rendszerek és építõelemeik teljes mértékben megfelelnek a EN 50155 vasúti szabványnak, valamint az EN 50126, 50128 és 50129 biztonsági követelményeinek.

SIL3 -as szintû biztonsági megfelelõség

DO-254 B és DO-178 B, repülõipari szabványok

RTCA DO-160D, szabvány a repülésben alkalmazott berendezések számára (for in-flight aerospace equipments)

További szabványok és részletes megfelelõségi dokumentumok listája: http://www.men.de/corporate/quality.html

Intel Processzoros MEN architektúrák

Intel alapú 3U és 6U CompactPCI és CompactPCI PLUS, valamint egykártyás számítógépek, ESMexpress and ESM System-On-Module-ok és VMEbus computerek.

PowerPC Processzoros MEN architektúrák

Standard és egyedi konfigurációra kialakítható számítógépek, melyek a Freescale 32-bites, kommunikáció-orientált processzorokat tartalmazzák. Jellemzõen a PowerQUICC és az autóiparból ismert gyártmány családok alkalmazásával.

http://www.men.de/products/

http://www.men.de/products/busless.html

http://www.men.de/products/vmebus.html

http://www.men.de/products/systems,1,0701-0054.html

Terepi busz rendszerek, jármûvek kommunikációs busz rendszerei

Minden MEN Micro processzorkártya rendelkezik a szokásos kommunikációs megoldásokkal, mint pl. Ethernet, általános I/O, vagy a különféle terepi busz megoldásokkal. Felhasználási területei a mobil technológiától egészen a vasúti, légi közlekedés, telekommunikáció, valamint az általános felhasználású jármûveken át az ipari automatizálásig terjed.

A MEN Micro számítógépek szabványos terepi busz megoldásokat alkalmaznak az egykártyás számítógépekben, (VMEbus, CompactPCI, PCI-104, stand-alone stb.), gyakran külön specifikus terepi busz-processzorokkal kialakítva, vagy esetleg IP core-ként implementálva, FPGA-n.
A MEN Micro kommunikációs kártyák támogatják az optikai leválasztást, amely megnöveli a zaj immunitást és növeli a megbízhatóságot a nagyteljesítményû ipari számítási feladatokhoz.
A terepi busz megoldásokat szintén megtalálhatjuk a mezzazine kártyákon, mint pl. az M-Module-ok és a PC-MIP-k.

A MEN Micro M-Module-ok és a PC-MIP -ek ANSI szabványosak, melyek illeszthetõek bármilyen számítógép platformhoz, mint pl. VMEbus, CompactPCI, PXI, PCI slot kártyák, vagy busz nélküli egykártyás számítógépek. Ezek rendkívül sokoldalúak, ezért egyedi alkalmazásokhoz könnyedén alakíthatóak.

Hálózati architektúrák és protokollok

Olyan ipari hálózat típusok is támogatottak, melyek nemcsak standard, hanem egyedi platform-okon alapulnak. Ezek M-Module-okkal, valamint PC-MIP mezzanine-okkal vannak megvalósítva, továbbá busz-alapú kártyák is rendelkezésre állnak. ESM (Embedded System) module-ok és IP core-ok, FPGA-chipen szintén választhatóak.

http://www.men.de/products/networks-connectivity.html#t=general

A MEN Micro számítógépek rendelkeznek interfész megoldással többek között a CANopen, DeviceNet, Profibus, WTB, Bitbus, WorldFIP és InterBus-S terepi hálózatokhoz is. A gateway megoldások magukban foglalják például a WTB (Wire Train Bus) illesztését is, CAN busz-ra.

Repülõpari kommunikációs protokollok támogatása, (Arinc429 – Aeronautical Radio INC, AFDX = Arinc664 Avionics Full Duplex Switched Ethernet (Airbus) ).

Fielbus interfészek

http://www.men.de/products/networks-connectivity.html#t=grp6

A MEN Micro által támogatott egyéb buszrendszerek: CAN bus, Ethernet, opcionális MVB (IEC61375-1, Multifunction Vehicle Bus), mint vasúti kocsikban alkalmazott busz (wagon bus). A WTB (Wire Train Bus) gatewayen keresztül a vonat kommunikációs buszra csatlakoztatása is támogatott. Az MVB és a WTB együttesen alkotják a TCN hálózatot – Train Communication Network (Bombardier, Siemens), amely az IEC 61375 szabvány részét képezi és az UIC (International Union of Railways) általi fejlesztésben valósult meg.

http://www.men.de/technologies/fieldbus-networks.html

Analóg és Bináris I/O-k, terepi busz kártyák, grafikus kártyák, FPGA alapú kommunikációs kártyák

Folyamatirányításban és mûszerezésben kiválóan alkalmazhatóak a MEN Micro termékek, a széles választékkal rendelkezõ mezzanine-ok és FPGA IP core-ok minden követelményhez megoldást képesek biztosítani.

Általános információk

Analóg I/O

Bináris I/O

Mûszerezés és mozgásvezérlés

Terepi busz protokoll kártyák

Grafikus és multimédia kártyák

Általános soros vonali kártyák, RS232 – RS422/485 – HDLC (Wishbone bus interface)

Korszerû soros vonali kártyák, USB – GPIO – FIBER – Ethernet

FPGA alapú mezzanine-ok

FMS tüzelésvezérlõvel felépített elvi séma

A korszerû FPGA alapú I/O megoldás sokkal hatékonyabb felhasználást képes biztosítani. Standard és egyedi kártyák kaphatóak, melyek hosszú ideig piacon tartott típusok és kiváló minõsítésekkel rendelkeznek.

A korszerû technológia adta lehetõséggel élve megnövelt üzemi hõmérséklet-tartománnyal rendelkeznek, ezért az az idõ és költség behatárolt, beágyazott megoldásokhoz az FPGA technológia a legjobb megoldás.

http://www.men.de/expertise/user-io-fpga.html

Megerõsített kivitelû elektronikai felépítés

A tervezés, gyártás és minõségellenõrzés a fokozott igénybevétel megfelelõ mérõszámait figyelembe véve történik. Ezért a MEN Micro számítógépek kiválóan teljesítenek szélsõséges körülmények között, mint pl. forró vagy hideg, poros, vagy nedves környezet, vagy vibráció jelenléte esetén is. A MEN Micro számítógépek kaphatóak standard és egyedi konfigurációkban.

Az egykártyás számítógépek is a legutóbbi technológiák szerinti (U/LV) Pentium,multi-core and 64-bit architektúrákat kínálják, PCI Express, multimedia és szerver chipset-ekkel kombinálva. A MEN Micro termékek a piacra kerülést követõen minimum 5 év idõtartamra folyamatosan és garantáltan kaphatóak.

http://www.men.de/corporate/production.html

http://www.men.de/technologies/rugged-electronics.html

Redundáns tápellátás és széles tápfeszültség tartomány

A MEN Micro vállalja egyedi igények szerinti ipari számítógép konfigurációk tervezését, gyártását és összeszerelését.

http://www.men.de/applications/

http://www.men.de/custom/systems.html

A konfigurációk igény szerinti redundáns felépítéssel, extra jellemzõkkel egészíthetõek ki (redundancia az adattárolásra, kommunikációra, tápellátásra).

Széles tápfeszültség tartományban üzemeltethetõ tápegységek is választhatóak a MEN Micro termékskálájáról. Vasúti jármûveken üzemelõ alkalmazások esetében például jellemzõen széles tápfeszültség pl. 14.4-33.6V, 9…36V, vagy 66…154V tartományban kell kell stabilan üzemelniük a készülékeknek. Redundáns (és külön betáplálással ellátott) tápellátás is választható a készülékekhez.

http://www.men.de/products/systems,1,0701-0054.html

Legújabb MEN Micro termékek

  • 3 x Redundáns PowerPC CompactCI 6U egykártyás számítógép – D602 (DO-254, DAL A biztonsági szint)
  • F14..F19P 3U CompactPCI egykártyás számítógépek
  • F60x bõvítõkártyák (Side Cards) az F14..F19P 3U CompactPCI egykártyás számítógépekhez
  • F50P..F50C MPC8548 3U CompactPCI egykártyás számítógépek
  • PU2..PU3..PU4 és PU5..PU6 3U CompactPCI tápegységek jármûvekhez (vonatokhoz és buszokhoz), széles bemeneti tápfeszültség tartománnyal
  • Passzív hûtésû számítógépház jármûvekhez és durva ipari környezethez, teljesen zárt, military csatlakozókkal szerelt kivitelben

A teljes terméklista megtalálható a gyártó honlapján. http://www.men.de/products/default.asp

Az RTC Automatika Kft. az összes MEN Micro gyártmányú számítógép terméket forgalmazza.

AJÁNLATKÉRÉS

Az alábbi űrlap kitöltésével kérjen árajánlatot tőlünk, és hamarosan válaszolunk. A megjegyzés rovatba tüntesse fel a probléma bővebb leírását, hogy pontos választ tudjunk adni az Ön számára.


Esetleg egy rég megszűnt típusú, már nem gyártott vezérlőmodult, PLC alkatrészt, szervo-egységet, frekvenciaváltót keres?

Cím
1103 Budapest, Gyömrői út. 76-80. (Ipari Park)
Email
service@realtimecontrol.hu
Telefon
+36 1 426 12 76